Jaarboek 1971

Driehonderdvijfenzestig dagen stadsgebeuren comprimeren in zeventig gagina’s woorden en foto’s is een vrijwel onmogelijke opgave.

Toch zullen vele duizenden bij het lezen van de honderden vermelde feiten en feitjes opnieuw kunnen constateren, dat het juist die veelheid en veelkleurigheid van gebeurtenissen zijn, die de stad Maastricht zo dynamisch en het leven zo boeiend maken.

De tijd zal uitmaken of 1971 een groot jaar was. Zo op het eerste gezicht was het weinig opzienbarend. Wordt 1971 het jaar van de benoeming van de eerste hoogleraar aan de komende Achtse Medische Faculteit? Of de benoeming van de eerste broeder tot priester? Van de laatste grotbewoonster tot het eerste welvaartsblik ónder het Vrijthof? Het jaar waar alle middelbare scholen gemengd werden? Het jaar waarin 043 het nieuwe netnummer werd? Het jaar waar het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland tot stand kwam: Brusselse Poort? Of het jaar waar Minckeleers op de Markt opeens weer een gasvlam in de hand hield?

Samenstelling: Jac. van Term

Bekijk het jaarboek

Het Jaarboek Maastricht is als een fantastische fles wijn. Naarmate de jaren verstrijken, wordt de inhoud interessanter om kennis van te nemen. Helemaal top is het Jaarboek lezen met een goed glas wijn binnen handbereik ☺.

Paul ten Haaf
Adviseur