Jaarboek 2017/2018

Het jaarboek heeft dit keer een nieuwe opzet. Het jaarboek gaat weer terug naar het kalenderjaar als verslagperiode en dat betekent dat we deze keer een extra dik jaarboek presenteren met een blik op 17 maanden Maastricht.

In het jaarboek 2017/2018 beschrijven we de vele mooie nieuwe ontwikkelingen, die de stad de afgelopen tijd heeft doorgemaakt onder het motto “de gouden eeuw”. Succesvolle ondernemers komen aan het woord, die de stad koesteren en uitdragen in Nederland, Europa en op wereldniveau.

We kijken verder naar de stand van het culturele erfgoed van de stad als onderdeel van de viering van het Europees jaar van het Cultureel Erfgoed in 2018. Hierbij zien we bijvoorbeeld de ontwikkeling rondom het Sphinxkwartier en de Hoge en Lage Fronten.

Tenslotte zoomen we in op de zevenjaarlijkse Heiligdomsvaart die in 2018 onder het motto “ doe goed en zie niet om” weer door de straten van de stad trok.

De jaarlijkse stadskroniek, gelardeerd met schitterende foto’s, beschrijft allerlei belangwekkende grote en kleine gebeurtenissen en is meer dan de voorafgaande jaren in dit nieuwe jaarboek weer het kloppend hart van het boek.

Bekijk het jaarboek

Het Jaarboek Maastricht laat me elk jaar herinneringen weer herbeleven. Een glimlach, frons of “waar was ik toen vraag” komt dan snel in me op. Het digitale archief vormt daarnaast een mooie basis voor persoonlijke Toen- en Nu-momenten.

Piet Muijtjens
Voorzitter Jaarboek Maastricht