Jaarboek 2019

In het jaarboek 2019 staat de viering van 75 jaar bevrijding centraal en besteden we uitgebreid aandacht aan de 50-ste verjaardag van onze stadsreus Gigantius.

Op grootse wijze werd in Maastricht herdacht en gevierd dat we 75 jaar geleden in september 1944 werden bevrijd van de Duitse bezetter. Met een grootse ontvangst van nog levende strijders uit die periode, een bevrijdingsmarathon vanuit Normandië en tal van andere festiviteiten liet de Maastrichtse bevolking zien dat ook in deze tijd vrijheid telt.

Ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag werd onze stadsreus Gigantius door de stad getrokken als feestvarken te midden van vele duizenden vrijwilligers uit binnen- en buitenland met hun eigen reuzen, muziek en dans. Het leverde fantastische foto’s op.

Uiteraard was ook in de versie van 2019 een uitgebreide stadskroniek met het wel en wee van de stad onderdeel van het jaarboek.

Bekijk het jaarboek

Elk jaar een Jaarboek maakt een volle boekenplank in een eeuw. De geschiedenis van Maastricht sinds 1952 op een boekenplank.

Eric Steffens
Bestuurslid Jaarboek Maastricht