Jaarboek 2020

Jaarboek Maastricht geeft in 2020 zijn 65e jaarboek uit, maar van pensioen is geen sprake.

Bestuur en redactie hopen Jaarboek Maastricht nog lang voort te kunnen zetten. Het jaar 2020 is het jaar van corona. Daar is natuurlijk veel aandacht voor in deze editie. De redactie heeft wederom een mooi overzicht samengesteld en biedt de nodige historische verdieping op het gekozen thema. Maar er gebeurde meer in 2020, gelukkig was niet alles corona gerelateerd. U vindt de andere berichten van 2020 in de maandkronieken en op bijbehorende foto’s. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ook in die kronieken veel coronanieuws wordt vermeld. Dat geeft vooral aan hoeveel invloed de crisis op ons leven had en heeft.

In de stadsmonitor vindt u een beschouwing van een ander heikel thema in 2020: de regie-samenwerking met Meerssen, die kadert in een meer dan honderd jaar geleden begonnen serie herindelingen en uitbreidingen van het Maastrichtse grondgebied.

Bekijk het jaarboek

Bij een nieuw jaarboek realiseer ik me altijd weer hoeveel ik gemist heb in onze bruisende stad. Met het doornemen van het jaarboek geniet ik dan weer van allerlei gebeurtenissen waar ik ofwel bij was of bij had willen zijn.

Ton Harmes
Penningmeester