Jaarboek 2021

Jaarboek Maastricht 2021 mocht begrijpelijkerwijs niet zo dik worden. En eerlijk is eerlijk, uitsluitend coronanieuws vermoeit en wordt op enig moment onderdeel van het nieuwe normaal. Hoewel: gesloten horeca en een stille stad wennen eigenlijk nooit. De verwachting was dan ook dat 2021 een heel nieuw begin zou betekenen. Einde corona, op naar een zomer vol vertier! Die zomer kwam er wel, maar corona was niet weg, allesbehalve zelfs. In het begin van 2021 lokte goede moed een positief thema uit voor de rest van het jaar: “Nao väöre, Maastricht leeft op”. Dat is het thema van dit Jaarboek Maastricht 2021. Het thema waar rondom verschillende mensen zijn bevraagd en de stad hoopvol is beschouwd.

In dit jaarboek bijdragen van Camille Oostwegel en traditioneel Burgemeester Annemarie Penn-te Strake, een interview met Jo Caris, een beeldrapportage van de avondklok en diverse wijkrapportages. Het sluit af met de stadsmonitor met de titel: “De stand van de horeca in Maastricht”.

Bekijk het jaarboek

Bij iedere item in Jaarboek Maastricht vraag ik me af: “is dit van belang en heeft het eeuwigheidswaarde”? Alleen zaken die achteraf bezien het jaar correct inkleuren, mogen in het boek. We wonen allemaal in hetzelfde Maastricht, en toch is voor iedereen het jaar anders verlopen. Samen maken we Maastricht.

Eric Wetzels
Hoofdredacteur Jaarboek Maastricht